OLDPAIN2GO

Oldpain2go:

Pijn verminderen en pijn wegnemen

Het idee dat hun pijn zou kunnen verdwijnen, is voor veel mensen die al jarenlang pijn hebben vaak een bron van heftige reacties. Mensen met pijn hebben vaak alles al uitgeprobeerd: pijnstilling, ontstekingsremmende middelen, zenuwblokkades etc. en hebben de hoop opgegeven ooit nog van hun pijn af te komen. Soms is dat ook door hun therapeut of arts gezegd: ‘je moet er mee leren leven’ en ‘deze pijn kom je niet meer vanaf. Dus hoe is het mogelijk dat hier over pijn wegnemen wordt gesproken bijvoorbeeld bij artrose of fibromyalgie?

Waarom voelt je lichaam pijn?

Pijn is slechts een signaal van je lichaam om jouw aandacht te trekken. De reden daarvan is je te behoeden tegen schade aan je lichaam of gevaar, zodat je niet doorloopt met een gebroken been, bijvoorbeeld. Vroeger dacht men dat pijn alléén betrekking had op schade aan het je lijf. Inmiddels weten we door Neuro-wetenschappelijk onderzoek dat dit niet het geval is en het hebben van pijn hoeft niet te betekenen dat er iets structureel mis is met het lichaam.

Waarom is chronische pijn?

Alle pijn komt voort uit je hersenen. Pijnsignalen dienen als bescherming. Bij chronische pijn houdt je brein vast aan de waarneming dat het lichaam nog steeds moet worden gealarmeerd of beschermd terwijl dit vaak niet langer noodzakelijk is. Eigenlijk is chronische pijn een soort overbescherming van je lichaam door het brein.

 

Waarom gebeurt dat?

Chronische pijn ontstaat bijvoorbeeld als gevolg van lichamelijk trauma of (chronische) stress. Het brein geeft een pijnsignaal af om actie te ondernemen, maar schakelt het pijnsignaal niet meer uit. Dit is te vergelijken met een brandalarm dat nog steeds aan staat terwijl de brand al geblust is. Het pijnsignaal is dan een ‘aangeleerde’ pijn zenuwbaan geworden en deze wordt steeds sterker naarmate je pijnervaringen, gedachten en gevoelens hierover frequenter, negatiever en intensiever worden. Een vicieuze cirkel.

 

Betekent chronische pijn dat er blijvend letsel is?

Natuurlijk is het mogelijk dat er blijvende letselschade is, maar je hoeft geen aanhoudende pijn te hebben.

Er is via MRI en röntgenfoto’s inmiddels al lang bewezen dat men aantoonbare weefselschade kan hebben zónder aanhoudende pijn. Weefsel kan veranderen en een litteken of blijvende beschadiging achterlaten, maar dat betekent niet dat je aanhoudende pijn moet hebben. En omgekeerd kan chronische pijn aanwezig zijn bij mensen zonder weefselschade.

 

Dus de pijn zit tussen mijn oren?

Nee, absoluut niet. Alle pijn is echt. Wat we weten via MRI-brein scans dat fysieke pijn en emotionele pijn beiden worden verwerkt in hetzelfde deel van het brein. Pijnuitstralingen die verdwenen hadden moeten zijn, worden nu zo gevoelig dat zij al getriggerd worden met een heel kleine lichamelijke stimulus of zelfs niet-fysieke factoren, zoals emoties, een overtuiging of stressvolle situaties in ons leven.

 

Hoe kan OldPain2Go® helpen?

Pijn en de uitstraling is omkeerbaar. Het is echt mogelijk om te herstellen

OldPain2Go® is als het drukken op de resetknop van een brandalarm dat nog steeds afgaat in een gebouw waar 10 jaar geleden een brand was.

Je hoeft niet in de methodiek te geloven en hoewel het niet voor iedereen werkt, kunnen de resultaten een vermindering of volledige pijnverwijdering zijn. Om jezelf de beste kans op succes te geven, moet je de pijn wel wíllen loslaten.

Als je eenmaal begrijpt hoe het proces werkt, heb je een prachtige kans om de controle over je leven terug te krijgen.

OldPain2Go® kan naast chronische pijn, ontsteking & (spier)spanning ook ingezet worden voor o.a. angst, astma, burn-out, chronische stress, darmproblemen, chronische vermoeidheid, depressie, hormonale disbalans, gewichtsproblemen, M.S. en andere chronische aandoeningen (verlichting), overspannenheid, slaapproblemen, verslavingen en allergieën.

In Nederland is de OldPain2Go® methodiek nog redelijk onbekend, de meeste specialisten en pijnbehandelaars kennen het niet en belangrijk: zij kunnen het dus niet beoordelen. In Engeland wordt OldPain2Go® inmiddels klinisch getest en beoordeeld.

Je hier de video testimonials bekijken van enkele Nederlandse cliënten die gebruik maakten van de OldPain2Go® methodiek en op de Engelse pagina hier vindt u 100+ Engelse testimonials.

U kunt contact opnemen voor een pijn beoordelingsgesprek met mij.

Ik combineer regelmatig OldPain2Go® met diverse Reflexologie technieken om efficient tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Nu kun je jezelf afvragen: wil ik bevrijd worden van mijn pijn?

Als dit zo is, neem dan contact op met mij. Je hebt niets te verliezen, behalve de pijn!

Aanvullende informatie:

Ik ben gecertificeerd Practitoner van deze methode.

Gecertificeerde OldPain2Go® beoefenaren ontvangen continue updates en trainingen via Skype/zoom en via hun OldPain2Go® beoefenaren groep, dus mijn kennis is altijd up to date.

OldPain2Go® is nauw verbonden met het College of Medicine in het Verenigd Koningrijk, de organisatie is actief in het aanmoedigen van de integratie van conventionele en alternatieve gezondheidszorg.

Tarief: 125,00 euro per sessie, inclusief BTW.