Ber Trainingsdagen

BER

De Bond van Europese Reflexologen, kortweg de BER, organiseert een opleiding, die 2 keer per jaar start. De BER biedt als enige beroepsvereniging sinds 1984 in Nederland een eigen, professionele beroepsopleiding tot voetreflexoloog. Tijdens de opleiding leer je niet alleen om cliënten met verschillende soorten klachten te behandelen, maar wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met cliënten en het runnen van een praktijk. 

Opleiding

De opleiding beslaat 10 maanden, waarin een “tweedaagse” (= opleidingsdagen 1 & 2), 4 opleidingsdagen en een examendag plaatsvinden. De overige studiebelasting bestaat onder andere uit praktijkgerichte zelfstudie en het geven van behandelingen. Dit houdt in dat je aan 20 mensen vier behandelingen p.p. gaat geven, in acht maanden tijd.

Daarnaast dien je vier behandelingen te ondergaan bij een BER beroepslid. Alle informatie ontvang je tijdens de eerste opleidingsdag van het startweekend. Je staat tijdens jouw opleiding niet alleen: het inspiristen/docententeam is telefonisch en via de mail bereikbaar.

Docent

Vanwege mijn jarenlange ervaring als reflexoloog ben ik door de BER gevraagd als Inspirist /docent. De opleiding vindt deels plaats in mijn praktijkruimte aan de Lindenlaan. Ook beoordeel ik afgenomen examens namens de BER.

Meer informatie over de kosten en opleidingsdata kun je vinden op https://www.ber-voetreflexologie.nl/ber-opleiding/opleiding/basisopleiding