NIEUWS

Lieve mensen,

2018 is een druk jaar voor mij wat betreft opleidingen en workshops!

 

Gezichtsreflexologie

 

Vorig jaar was ik begonnen met de opleiding gezichtsreflexologie. Door omstandigheden had ik een pauze ingelast, maar heb het dit jaar weer opgepakt. Het is een erg boeiende en complete behandeling van allerlei klachten via het gezicht in plaats van via de voeten. Gelukkig kan je beide combineren zodat ik nog gerichter kan werken op de klachten, maar vooral op de oorzaken! Nog 1 module, de casusverslagen inleveren en examen doen, dan is deze opleiding ook afgerond.

Eind vorig jaar verdraaide ik mijn knie en zocht ik hulp bij een bevriende collega. Deze had ook niet stil gezeten en verraste mij met kleurenpunctuur. Ik bezocht ook de fysiotherapeut, maar elke keer als ik bij hem wegging had ik meer pijn dan daarvoor. Nu ging ik zonder pijn de deur uit en dat bleef dan een paar dagen zo. Mijn knie is nog steeds wat instabiel, maar de pijn is weg!

 

Kleurenpunctuur

 

Ik heb het natuurlijk op internet opgezocht en kwam op de site van het Instituut voor Kleurenpunctuur. Natuurlijk, nieuwsgierig als ik ben heb ik me meteen ingeschreven voor 2 cursussen: Licht op de voet en gezichtsreflexzones behandelen met licht.

Uiteindelijk sprak de voet me meer aan, want de zones in het gezicht zijn anders dan ik geleerd heb. Nu staat me nog 1 workshop te wachten: kleurenpunctuur bij poezen en andere dieren. (Er wonen 2 katten bij mij)

Thermie Therapie

 

Begin augustus ben ik naar Barcelona geweest om een thermiecursus te volgen bij Lone Sörensen (zij heeft de gezichtsreflextherapie ontwikkeld ik die nu leer). Werken met warmte: een gloeiende stick gemaakt van verschillende gedroogde en samengeperste kruiden in een houder(reionki) en daarmee behandel je de reflexzones op gezicht, handen en voeten. De warmte en het diepe strijken geeft een heerlijk ontspannen gevoel, je kan dieper op de zones ingaan en de geur van de stick is aangenamer dan van moxa. Bovendien hebben zieke cellen warmte nodig om te herstellen.

Nu is het zaak om alle geleerde therapieën te combineren om jullie zo’n gericht mogelijke behandeling te geven.

Voor heerlijke ontspanning en/of een facelift via de reflexologie kunnen jullie natuurlijk ook nog steeds bij mij terecht.

En als jullie iemand een leuk cadeau willen geven: er zijn cadeaubonnen te krijgen voor elk bedrag of behandeling.

EVC

 

Eind augustus met een vriendin nog een paar dagen naar België geweest. Daar hebben we bij Lydie Schoenmakers een cursus EVC (energetische vertebraal correctie) gevolgd. Voor mij een herhaling om weer wat puntjes op de i te zetten, voor mijn vriendin een heel nieuwe ervaring. Wat zijn we (weer) enthousiast teruggekomen. We hebben erg mooie effecten gezien en natuurlijk ook zelf ervaren. Rechter en lichter in de rug: je voelde gewoon de spanning eruit trekken. En bij anderen zag je de wervelstand veranderen van kyphose of scoliose naar een rechte wervelkolom.

Module 5 gezichtsreflexologie

 

In September dit jaar heb ik in Belgie te Genk succesvol de laatste module gezichtsreflexologie gedaan bij Lone Sorensen zelf, annette kloosterboerde grondlegger van deze techniek.